Netwerk

Datacenter netwerkstoring

Postmortem

Het probleem werd veroorzaakt doordat er twee verbindingen die redundant waren opgezet tegelijk onderuit gingen. Het betreft hier twee vormen van bekabeling van onze leverancier KPN. Na intensief onderzoek is de locatie gevonden waar het probleem aanwezig was en is er een omzetting gedaan om netwerkverkeer weer mogelijk te maken.

Resolved

Het probleem is opgelost. Er zal nog wel vertraging zijn op maildiensten, maar dit is nasleep en slechts tijdelijk.

Monitoring

Het probleem lijkt te zijn opgelost. We onderzoeken de situatie nog actief, maar voor nu lijkt het volledige platform weer te werken.

Problem Identified

Er wordt nog altijd hard gewerkt aan een oplossing. Er is op dit moment nog geen exacte ETA voor de fix bekend, maar zodra dit verandert zullen wij deze pagina updaten.

Problem Identified

De netwerk engineers meten nu actief de getroffen lijn uit tussen de twee datacentra. Ook werken zij aan beide uiteindes om het knooppunt weer overeind te krijgen. Zodra er meer bekend is, lees je het op deze pagina.

Problem Identified

Het probleem is nog niet opgelost. Bij het eerste datacenter wordt nu actief aan een oplossing gewerkt en bij het andere datacenter zijn aanvullende netwerk engineers onderweg.

Problem Identified

De huidige verwachting is dat het rond 10:00 wordt opgelost.

Problem Identified

Ons mailplatform is ook impacted door de storing. Hierdoor zal het ontvangen van mail niet mogelijk zijn. Mogelijk geeft je mailprogramma je een pop-up om een wachtwoord op te geven. Doe dit niét, anders bestaat de kans dat je na de oplossing van de storing nog steeds niet bij je mail kunt door een verkeerd ingevuld wachtwoord.

Problem Identified

Ongeveer 20% van onze webservers zijn onbereikbaar. Bij het VPS platform is dit ongeveer 25%. We hebben ondervonden dat het probleem in de netwerkverbinding van het datacenter aanwezig is en de leverancier nu onderweg is om daar reparaties door te voeren.

Problem Identified

We hebben inmiddels nauw contact met alle betrokken partijen om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen. De netwerkstoring lijkt te zijn veroorzaakt door een connectieprobleem tussen twee van onze datacentra.

Investigating

Er is op dit moment een netwerkstoring in een van onze datacenter. Door deze storing zijn een aantal webhosting ( Plesk ) server en een groot deel van ons VPS platform niet of minder bereikbaar. Het onderzoek loopt, zodra er meer informatie bekend is volgen er updates met oplostijd.